بلاگ

مضرات قلیان کشیدن

مضرات قلیان کشیدن

مضرات و اثرات سلامتی قلیان

مضرات و عوارض قلیان کشیدن چیست ؟ لوله آبی که برای کشیدن تنباکو استفاده می شود. (نکته: اصطلاح «قلیان» برای توصیف عمل کشیدن نیز به کار می‌رود.) تنباکوی قلیان در طعم‌های مختلفی از میوه‌ای و شیرین گرفته تا نعنایی و خنک وجود دارد. در قلیان‌فروشی‌ ها و رستوران ها، بوی میوه‌ای تنباکوی طعم‌دار افراد را به خود جذب می‌کند و آنها را گمراه می‌کند تا تصور کنند قلیان راهی مطمئن برای کشیدن تنباکو است. قلیان‌خانه‌ها و سالن‌های رستوران، که در وسط هر میز یک قلیان عمومی قرار می‌گیرد، در بین جوانان نیز محبوبیت دارد. فضای اجتماعی پیرامون قلیان کشیدن باعث ایجاد سردرگمی در مورد ایمنی آن می شود. اما حقیقت این است که خطر قلیان به اندازه سایر محصولات دخانی واقعی است.


محصول پیشنهادی : کپسول تنباکو یکبار مصرف (کاملا بهداشتی)

قلیان چیست ؟

قلیان قرن هاست که وجود داشته است، اما محبوبیت آن در میان نوجوانان و جوانان ایرانی در اوایل دهه ۸۰ افزایش یافت. جذابیت طعم‌های میوه‌ای و فضای اجتماعی قلیان‌ خانه‌ ها و سالن‌ ها به جذابیت گسترده آن کمک کرد. یک مطالعه در سال ۱۳۹۴ نشان داد که 75 درصد از دانشجویان قلیان را امتحان کرده اند. یک مطالعه جداگانه که توسط مرکز کنترل بیماری انجام شد تخمین زد که 590000 دانش آموز دبیرستانی و 140000 دانش آموز دبیرستانی در سراسر کشور نیز چنین هستند. هر چه فردی جوان‌تر شروع به مصرف تنباکو کند، احتمال تأثیر منفی روی مغز در حال رشد او بیشتر می‌شود.

عوارض قلیان کشیدن در مقابل سیگار

بسیاری از مردم فکر می کنند قلیان کمتر از سیگار سنتی ضرر دارد. با این حال، مطالعات نشان داده است که دود قلیان حاوی بسیاری از مواد شیمیایی مضر و اجزای موجود در دود سیگار است. قلیان نیز مانند سیگار حاوی نیکوتین است که می تواند باعث وابستگی به این ماده شود. در مقایسه با یک نخ سیگار، کشیدن قلیان به مدت یک ساعت 25 برابر قطران، 125 برابر دود، 2.5 برابر نیکوتین و 10 برابر مونوکسید کربن تولید می کند. قلیان همچنین حاوی مقادیر زیادی آرسنیک، سرب و نیکل است.

دود پر از آب به اندازه دود سیگار می تواند به ریه ها و قلب آسیب برساند. زغالی که هنگام کشیدن قلیان استفاده می شود، 3 برابر بیشتر از سیگار مونوکسید کربن دارد.
علاوه بر این، کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد شیمیایی سرطان‌زا را فیلتر نمی‌کند. در واقع، فرآیند تصفیه آب قلیان ها به کاربران نیاز دارد که کشش های طولانی تر و سخت تری را انجام دهند. این بدان معناست که در همان جلسه 60 دقیقه ای قلیان، مصرف کننده 100 تا 200 برابر بیشتر از سیگار استنشاق می کند که باعث فشار بیشتر روی ریه ها و مری می شود.


مقاله مرتبط : آیا کشیدن قلیان مانند سیگار است ؟

آیا قلیان برای شما مضر است؟

پاسخ کوتاه بله است. مضرات و خطرات متعدد قلیان کشیدن برای سلامتی و عوارض جانبی منفی قلیان وجود دارد. دود قلیان حاوی مواد مضر از جمله نیکوتین، قطران، مونوکسید کربن و مواد سمی است. نیکوتین می‌تواند منجر به مبارزه مادام‌العمر با اعتیاد شود و سیستم تصفیه آب قلیان کمک چندانی به جلوگیری از ورود مواد شیمیایی و افزودنی‌های مضر به سیستم تنفسی نمی‌کند.


مقاله مرتبط : ۷ راه جلوگیری از مضرات و بیماری های قلیان کشیدن

کشیدن قلیان با خطرات سلامتی مشابهی مانند سیگار برای نوجوانان مرتبط است:

برای کودکان و نوجوانان، خطرات قلیان حتی شدیدتر می شود. رشد مغز انسان تا سن 25 سالگی ادامه می یابد و سریع ترین رشد آن در سنین نوجوانی اتفاق می افتد. اگرچه برخی از محصولات قلیان با نیکوتین بدون تنباکو ساخته می شوند، اما همچنان می توانند نوسانات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی و مشکلات یادگیری را افزایش دهند.

آیا دود قلیان در فضاها خطراتی دارد؟

بله، از دیگر مضرات قلیان کشیدن، برای اطرفیان در محیط است. که می تواند دود دست دوم ایجاد کند و افراد غیر را در معرض همان مواد شیمیایی مضر موجود در دود قلیان قرار دهد. کشیدن قلیان در داخل خانه، به ویژه در فضاهای بسته مانند سالن های قلیان، می تواند این موضوع را تشدید کند و افراد را در معرض خطر قرار دهد.

تنها در یک جلسه 60 دقیقه ای قلیان، افراد سیگاری در معرض 100 تا 200 برابر حجم دود استنشاقی قرار می گیرند.


مقاله مرتبط : آیا شیر تاثیری در دود قلیان دارد ؟

جذابیت قلیان، با طعم‌های میوه‌ای و محیط‌های عمومی‌اش، ممکن است بسیاری را به قلیان سوق دهد. پیش از این جایگزین مطمئن تری برای سیگار است. با این حال، واقعیت بسیار متفاوت است. دود قلیان حاوی مواد شیمیایی و سمی مضر از جمله نیکوتین، قطران و مونوکسید کربن است، مطالعات نشان می‌دهد که قلیان به میزان قابل توجهی سطوح بیشتری از این سموم را در مقایسه با سیگار تولید می‌کند. این باورهای غلط خطرات قلیان را برای جوانان، نوجوانان و حتی کودکان شدیدتر می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *